Leven we in een gesimuleerde realiteit? Wetenschapper vindt mogelijke aanwijzing!

Is this proof we’re living in a ‘simulated universe’? Scientist’s theory points to possible clue

Leven we in een echte “Matrix”?

In de sciencefictionfilm uit 1999 ontdekt Neo dat het universum een simulatie is – maar volgens één wetenschapper is dit idee niet volledig ongegrond.

Dr. Melvin Vopson, universitair hoofddocent natuurkunde aan de Universiteit van Portsmouth in het VK, is van mening dat zwaartekracht een aanwijzing is dat we in een virtuele simulatie leven en dat het universum de “ultieme computer” is, zo beweerde hij in een recente publicatie.

In zijn onderzoek, gepubliceerd in AIP Advances, stelt Vopson dat zwaartekracht niet alleen een “trekkende” kracht is — het is iets dat gebeurt wanneer het universum zijn gegevens probeert te ordenen.

Objecten met massa die naar de kern van de aarde worden getrokken, is vergelijkbaar met hoe computers code comprimeren, beweerde Vopson.

Hij voegde eraan toe in het artikel dat de zwaartekrachttrekking een “voorbeeld van gegevenscompressie en computationele optimalisatie in ons universum is, wat de mogelijkheid van een gesimuleerd of computationeel universum ondersteunt.”

“Het universum evolueert op een manier dat de informatie-inhoud erin wordt gecomprimeerd, geoptimaliseerd en georganiseerd – net zoals computers en computercodes dat doen,” vertelde hij aan de Daily Mail. “Daarom lijkt zwaartekracht een ander proces van gegevenscompressie in een mogelijk gesimuleerd universum te zijn.”

De zwaartekrachtattractie helpt bij het verminderen van “informatie-entropie”, wat in wezen betekent hoeveel informatie er in een object in een bepaalde ruimte zit, beweert de studie.

Zwaartekracht speelt vele rollen in de ruimte, waaronder het bouwen van sterrenstelsels, het in een baan om sterren brengen van planeten en het beïnvloeden van de beweging van nabijgelegen objecten. Dus in de theorie van Vopson, kunnen deze objecten bij elkaar worden getrokken omdat het universum simpelweg probeert alles netjes en gecomprimeerd te houden.

LEES  Archeologen Ontdekken Vreemde Inschriften op Laatste Avondmaal Locatie: Net Voor Pasen!

“Om het simpel te zeggen, het is gemakkelijker om alle eigenschappen en kenmerken van een enkel object in de ruimte te berekenen, dan van meerdere objecten,” vertelde hij aan de Daily Mail. “Daarom worden objecten in de ruimte naar elkaar toe getrokken.”

Zijn overtuiging komt voort uit het concept van entropie in de informatietheorie, waar hij in een eerder artikel over heeft betoogd.

“Een super complex universum zoals het onze, als het een simulatie zou zijn, zou een ingebouwde gegevensoptimalisatie en -compressie nodig hebben om de rekenkracht en de opslagvereisten voor het draaien van de simulatie te verminderen,” legde hij uit in een stuk voor The Conversation in 2023.

“Dit is precies wat we overal om ons heen waarnemen, inclusief in digitale gegevens, biologische systemen, wiskundige symmetrieën en het hele universum.”

Deze keer richtte Vopson zich echter op zwaartekracht in plaats van biologische systemen.

“Mijn bevindingen in deze studie passen bij de gedachte dat het universum zou kunnen functioneren als een gigantische computer, of dat onze realiteit een gesimuleerde constructie is,” legde Vopson uit in een verklaring.

“Net zoals computers proberen ruimte te besparen en efficiënter te werken, doet het universum misschien hetzelfde. Het is een nieuwe manier om over zwaartekracht te denken – niet alleen als een trekkracht, maar als iets dat gebeurt wanneer het universum probeert georganiseerd te blijven.”

Vergelijkbare berichten

LEES  Deze tropische boom trotseert vijanden: Met bliksem als wapen!

Beoordeel dit post

Plaats een reactie

Share to...